Верховний суд скасував указ Порошенка про звільнення Семочка
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний суд скасував указ Порошенка про звільнення Семочка

Верховний суд скасував указ Порошенка про звільнення Семочка
Джерело:  online.ua

Колишній представник Служби безпеки України Сергій Семочко добився скасування президентського указу про своє звільнення. Відповідне рішення ухвалив Касаційний адміністративний суд Верховного суду напередодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, йдеться про документ №143, підписаний Петром Порошенком 2019 року.

"Касаційний адміністративний суд Верховного суду 13 січня частково задовольнив позов Сергія Семочка. Суд визнав протиправним і скасував указ Президента про звільнення Сергія Семочка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки", - наголосили в суді.

Утім, судова структура не стала поновлювати Семочка на його втраченій посаді. Рішення стане чинним через 30 днів, які наведені для подання апеляції.

Нагадаємо, Семочка звинуватили у наявності зв'язків з Росією. Він обіймав посаду першого заступника голови СБУ та займався контррозвідувальним напрямком за часів президентської каденції Петра Порошенка — з середини 2018 року майже до обрання Володимира Зеленського.

Згідно з журналістськими розслідуваннями, російським паспортом володіє дружина контррозвідника Тетяна Лисенко. Також колишній посадовець володів будинками на Київщині, загальна ціна яких може сягати 8 мільйонів доларів США — без офіційного заробітку відповідного рівня.

Призначення Семочка з боку Порошенка вважали у 2020 році зловживанням владою. Колишнього президента неодноразово викликали на допит з цього приводу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Державному бюро розслідувань розповіли про те, що колишній український лідер та очільник партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, який прийшов на допит 1 липня, відмовився давати показання в бюро та влаштував справжній демарш. Такою інформацією поділився очільник відділу Головного слідчого управління Вадим Приймачок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?