Верховний суд виніс остаточне рішення щодо допуску партії Саакашвілі на вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний суд виніс остаточне рішення щодо допуску партії Саакашвілі на вибори

Верховний суд виніс остаточне рішення щодо допуску партії Саакашвілі на вибори

Верховний суд України виніс рішення по апеляційній скарзі партії «Рух нових сил», лідером якої є колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », колегія суддів відхилила апеляційну скаргу ЦВК щодо реєстрації кандидатів у народні депутати від партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі.

У тексті рішення, яке було ухвалене сьогодні вночі, їдеться про те, що рішення Шостого апеляційного адміністративного суду міста Києва, яким було скасувано постанову ЦВК про відмову в реєстрації кандидатів у народні депутати від партії «Рух нових сил», залишається чинним. Відповідно, на ЦВК покладено обов’язки повторно розглянути подані цією політичною силою документи.

Судді Верховного суду зазначили, що постанова набирає законної сили з дати її прийняття та оскарження не підлягає.

Прихильники Саакашвілі, які були присутні на засіданні, після оголошення рішення скандували «Суду – повага». Другий номер у партійному списку «Руху нових сил» Давід Сакварелідзе заявив, що сьогодні вдень партія повторно подаватиме документи до ЦВК. Також Сакварелідзе обіцяє «довести політичну і кримінальну вину ЦВК».

Нагадаємо, що 24 червня у Центрвиборчкомі прийняли рішення про відмову партії «Рух нових сил» у реєстрації на дострокових парламентських виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?