Верховний суд звернувся до Зеленського з резонансного питання - подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний суд звернувся до Зеленського з резонансного питання - подробиці

Верховний суд звернувся до Зеленського з резонансного питання - подробиці
Джерело:  online.ua

Верховний суд України звернувся до президента Володимира Зеленського із терміновим закликом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву установи у Facebook.

Йдеться про ініціативу про скорочення чисельності суду з 200 до 100. На пленумі узгоджено текст звернення, яким судді закликають застосувати право вето.

Згідно із заявою, це рішення - реальне посягання на незалежність структури тане призведе до позитивних наслідків.

"Зокрема, у зверненні звертається увага на те, що кількість суддів Верховного суду може змінюватися, але спочатку потрібно укомплектувати кваліфікованими кадрами суди першої та апеляційної інстанцій, забезпечити єдність судової практики, що в результаті призведе до підвищення авторитету цих судів і зниження очікувань учасників процесу щодо можливості успішного оскарження рішень у ВС", - заявили у ВС.

Як повідомляв ONLINE.UA, Верховна Рада загалом підтримала президентську ініціативу про реформування складу Верховного суду. Відповідне рішення народні депутати прийняли під час засідання 16 жовтня. Законопроєкт стосується також кількох інших судових установ, зокрема - Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?