Ви не можете це зробити — в ЄС закликали Зеленського не дурити українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви не можете це зробити — в ЄС закликали Зеленського не дурити українців

Ви не можете це зробити — в ЄС закликали Зеленського не дурити українців

Глава держави Володимир Зеленський під час традиційного звернення до Верховної Ради 20 жовтня неочікувано для всіх почав стверджувати, що за час президентства йому та його команді вдалося зняти втому міжнародної спільноти від України. На цю гучну та самовпевнену заяву миттєво відреагував очільник Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус. За його словами, на тлі цілої низки викликів у Європі та ряду проблем в Україні небезпека втоми від нашої держави серед міжнародних партнерів не знята. Впливовий політик визанає, що команда Зеленського заслуговує похвали за деякі ухвалені закони на кшталт земельної реформи чи банківського закону. Проте старі проблеми, а саме боротьба з корупцією, вплив олігархів, відхід реформаторів від влади, на його переконання, все одно залишися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Не секрет, що є така річ, яка має назву "втома від України". Очікування не можуть тривати вічно. І тому через ті проблеми, які я назвав, з’являються голоси: "Дивіться, там нічого не відбувається, змін немає". Ми, звісно намагаємося відповідати, що це не так, що зміни є. Але й ви не можете просто ігнорувати проблеми", — наголосив Лінас Лінкявічус.

За його словами, у Литві втоми від України немає. Він також звернув увагу на те, що в інших державах ЄС і НАТО сприйняття відрізняється. Як приклад він навів держави Південної Європи, "які більше переймаються своїми викликами". Як стверджує дипломат, Литва постійно переконує європейський партнерів, що події в Україні та Білорусі мають бути їхнім пріоритетом.

"Боротьба європейських держав за свободу, за демократію має вагу, навіть якщо це держави поза межами ЄС. І це пояснення, до слова, працює – попри скептицизм окремих столиць, санкції раз за разом продовжують і навіть розширюють. Але це не знімає небезпеки втоми. І дії України, переконливі дії тут є дуже важливими",  – пояснив Лінас Лінкявічус.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники НАТО озвучили команді Зеленського нові безапеляційні вимоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?