Ви не залишаєте нам вибору — Україна жорстко пригрозила Угорщині
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви не залишаєте нам вибору — Україна жорстко пригрозила Угорщині

Ви не залишаєте нам вибору — Україна жорстко пригрозила Угорщині

На міжнародній арені спалахнув новий резонансний скандал після того, як Міністерство закордонних справ України офіційно поскаржилося на "пряме втручання" влади Угорщини в український виборчий процес та неповагу офіційного Будапешту до законодавства нашої країни. Варто звернути увагу на те, що таким чином українські дипломати відреагували на заяву очільника МЗС Угорщини Петера Сійярто, що пролунала у день виборів. Як уже згадувалося раніше, 25 жовтня – під час голосування на місцевих виборах в Україні – Сійярто неочікувано звернувся до українських угорців та закликав голосувати за одну з партій, що бере участь у місцевих виборах на Закарпатті – КМКС (Товариство угорської культури Закарпаття). Окрім того, він також закликав підтримати на виборах мера Берегового чинного міського голову, представника угорської громади Золтана Бабяка, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Що важливо розуміти, Сійярто також почав стверджувати, що жителі Закарпаття, які перебувають на території Угорщини, можуть у винятковому порядку поїхати в Україну для голосування і повернутися назад без зобов'язання проходити 14-денний карантин. Офіційний Київ відповів, що не лише "засмучений" цією заявою, а також наголосив, що вона підриває українсько-угорські переговори.

"У такий спосіб офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України конструктивно вирішити наявні в українсько-угорських відносинах проблеми", – поскаржилися українські дипломати.

Окрім того, в МЗС України назвали подібні заяви "неприйнятними" та попередили про "жорстку реакцію".

"Констатуємо ігнорування Будапештом неодноразових закликів Києва припинити нехтувати принципами верховенства права і добросусідських відносин та з повагою ставитися до законів України... Неприйнятні підказки виборцям з Будапешта порушують законодавство України і не залишають українській стороні іншого вибору як жорстко реагувати на такі кроки відповідно до усталеної міжнародної практики та законодавства України... Нагнітання угорською стороною емоцій та провокування громадян України не поважати Конституцію України та її закони приречені на провал", – пригрозив Угорщині офіційний Київ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, очільник ЦВК Олег Діденко розповів, як проходили вибори в Україні, коли будуть оголошені результати і як будуть підраховувати голоси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?