У ЦВК повідомили, коли будуть результати виборів і як будуть підраховувати голоси
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЦВК повідомили, коли будуть результати виборів і як будуть підраховувати голоси

У ЦВК повідомили, коли будуть результати виборів і як будуть підраховувати голоси
Джерело:  online.ua

Місцеві вибори 25 жовтня 2020 року є одними з найскладніших в історії України через нове законодавство та адміністративно-територіальний устрій. Українці сьогодні зможуть до 20:00 відвідати виборчі дільниці і віддати свій голос за мерів та депутатів до місцевих рад в усіх областях України, за винятком прифронтових і тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Глава Центрвиборчкому Олег Діденко повідомив, як проходять вибори в Україні, коли будуть оголошені результати і як будуть підраховувати голоси, передає ONLINE.UA.

За законодавством, підрахунок голосів на виборах 2020 закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

"Підрахунок голосів виборців 25 жовтня стане серйозним випробуванням для всіх виборчих комісій. Він буде тривалим", - попередили в ЦВК.

Також в ЦВК відзначили, що процедура підрахунку голосів буде непростою. Щоб ознайомиться з нею, Центрвиборчком підготував інфографіку, в якій детально показано, як буде проходити збір відомостей, що будуть робити з недійсними виборчими бюлетенями, а також як будуть проходити підрахунки голосів для членів дільничних виборчих комісій.

За даними ЦВК, на даний момент найвища явка на виборах зафіксована в Одеській області, найнижча - в Івано-Франківській і Чернівецькій областях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що другий тур місцевих виборів в Україні відбудеться, незважаючи на те, що в парламент подавався проект постанови про його скасування. Про це заявив спікер ВРУ Дмитро Разумков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?