Ви у реальній небезпеці — ООН озвучила екстрене попередження Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви у реальній небезпеці — ООН озвучила екстрене попередження Україні

Ви у реальній небезпеці — ООН озвучила екстрене попередження Україні
Джерело:  online.ua

Виконавча директорка програми Організації Об'єднаних націй з питань довкілля Інгер Андерсен звернулася до усіх країн Карпатського регіону з важливим та терміновим попередженням. Вона заявила про серйозну загрозу через вирубку лісів та різку зміну клімату. Ця заява вперше пролунала під час зустрічі з представниками Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України, яка відбулася 25 листопада 2020 року, інформує ONLINE.UA.

"Не обманюйте себе: Карпатський регіон перебуває в реальній і безпосередньої небезпеці...Праліси Карпат та їх унікальне біорізноманіття зникають із загрозливою швидкістю, деревина незаконно вирубується і перевозиться через кордони гірських держав і за їх межі. Це має безліч наслідків", — наголосила представниця ООН.

Експертка не забула нагадати про декілька руйнівних повеней, які за останні роки пережила наша країна.

"Села та дороги затоплені. Мости зруйновані. Люди загинули. Повені частково пов’язані зі зміною клімату. Але незаконні рубки, що відбуваються під прикриттям труднощів, яких зазнала Україна, знищили великі шматки лісу, які вбирають надлишки води та забезпечують захист від повені", — заявила Інгер Андерсен.

Окрім того, представниця ООН звернула увагу усіх присутніх на зустрічі про те, що за останні 20 років незаконні рубки обійшлися Румунії в більш ніж п'ять мільярдів євро. Також вона попросила країни Карпатського регіону зміцнювати верховенство права для забезпечення захисту навколишнього середовища, а також збільшити транскордонну співпрацю і активізувати боротьбу зі змінами клімату.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно генсек ООН Антоніу Гутерреш екстрено звернувся до усього світу з новим моторошним попередженням — він попередив простих людей та впливових міжнародних лідерів, що людство на Землі може не дожити до наступного століття, якщо просто зараз не розпочне боротьбу з глобальним потеплінням. Він також згадав слова науковців про те, що вкрай важливо утримувати підвищення глобальної температури на рівні 1,5 °C.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно  науковці з Інституту атмосферного моніторингу Коперника  (CAMS) поділилися дійсно вражаючими новинами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?