Ви ж обіцяли на всю країну: батько Гандзюк терміново звернувся до Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви ж обіцяли на всю країну: батько Гандзюк терміново звернувся до Зеленського

Ви ж обіцяли на всю країну: батько Гандзюк терміново звернувся до Зеленського
Джерело:  online.ua

Батько вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк, Віктор Гандзюк, закликає українського лідера Володимира Зеленського довести справу щодо його доньки до кінця. Він наголосив, що всіх вбивць Катерини мають покарати. Варто звернути увагу на те, що його заява пролунала на тлі ймовірної відставки генпрокурора Руслана Рябошапки. Своїми переживаннями Віктор поділився в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

Гандзюк нагадав усім, що 4 березня минає рік і чотири місяці, як померла його донька Катерина. Однак, на жаль, за цей час виконавці отримали смішні вироки, а замовники за ґрати так і не потрапили.

"Якщо від колишнього генпрокурора я та Катя чули лише гучні та брехливі обіцянки і докори, то у теперішнього, здається, нарешті є зрушення. В Болгарії затримали організатора вбивства Каті – Левіна. Нарешті почали ворушити злочинні угрупування, які роками дозволяли собі калічити та вбивати тих, на кого покажуть представники влади або правоохоронці. В мене знову з’явилась надія, що вбивць моєї доньки справді покарають. І от новина – пана Рябошапку знімають", - дивується Віктор Гандзюк.

Чоловік прогнозує, що якщо і справді призначать нового генпрокурора, тоді почнеться все спочатку – і не буде жодних результатів резонансного розслідування.

"Де гарантія того, що нові прокурори просто не зіллють справу Каті і не звинуватять в цьому Рябошапку?" – цікавиться у Зеленського батько убитої.

Він теж підкреслив, що йому не принципово, хто саме буде генеральним прокурором. Водночас він запитує у глави держави:

"А як же Ваші обіцянки, що нова прокуратура доведе справу Каті до кінця? Ви ж особисто обіцяли мені та на всю країну, що вбивці Каті будуть сидіти? Саме Ви є гарантом того, що Павловський таки сяде за ґрати, що Левіна повернуть в Україну, що посадять Мангера, а за ним і Гордєєва з Рищуком. А не закриють справу через сплив термінів", – пише чоловік.

Що цікаво, також Віктор Гандзюк поцікавився: якщо вже Рябошапка несе таку відповідальність за провалені справи, то чому таку ж відповідальність не несе очільник МВС Аваков?

"Де відповідальність за втечу з України Левіна, якого попередив очільник обласної поліції Меріков, а Аваков тепер підвищив його по службі? Де відповідальність за знищення поліцією частини матеріалів у справі Каті, за те, що більшість поліцейських, що активно допомагали вбивцям моєї доньки, "сховали" в районах? Зрештою, де його відповідальність за десятки нерозкритих нападів на громадських активістів?", - вимагає відповіді у президента Гандзюк.

Він також підкреслив, що особисто на Зеленському лежатиме відповідальність, якщо справу Гандзюк зіллють.

"Ви знаєте, що саме це знищило кар'єру вашого попередника. Виконайте обіцянку. Посадіть замовників вбивства Гандзюк", – наголосив чоловік.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у середині лютого низка ЗМІ оприлюднила відомості  про нібито відставку Руслана Рябошапки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?