Вибори президента Молдови: друг Путіна Додон приголомшив реакцією на свою поразку
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори президента Молдови: друг Путіна Додон приголомшив реакцією на свою поразку

Вибори президента Молдови: друг Путіна Додон приголомшив реакцією на свою поразку
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені дедалі частіше спалахують гучні скандали через результати президентських виборів в різних країнах. Досі продовжуються протести в Білорусі, де люди намагаються усунути нелегітимного президента Олександра Лукашенка. Також загострилася ситуація в США, де чинний очільник Білого дому Дональд Трамп не хоче визнавати свою поразку демократу Джо Байдену. У Молдові, де нещодавно відбувся другий тур президентських виборів, теж виникли проблеми після перемоги опозиціонерки Майі Санду, яка обійшла по голосам друга очільника Кремля Володимира Путіна — Ігоря Додона. Варто звернути увагу на те, що чинний президент Молдови Ігор Додон "попередньо привітав" з перемогою свою суперницю, однак зразу ж попередив міжнародну спільноту, що оскаржить результат виборів у суді через "небачені фальсифікації". З такою заявою політик виступив під час брифінгу в Кишиневі, передає ONLINE.UA.

"Попередні результати показують, що мій опонент виграв ці вибори. Мова йде про попередні результати, і я попередньо хочу її з цим привітати", — заявив друг Володимира Путіна, а також зразу ж заговорив про "безпрецедентні порушення" на виборах.

Політик згадав про заборону голосування жителів Придністров'я, поскаржився на підвезення і підкуп виборців у країнах Європейського Союзута "пряме втручання західних лідерів у виборчу кампанію".

"У цій ситуації я зобов’язаний використати всі законні методи, щоб опротестувати ці результати", - сказав Додон, додавши, що звернеться до суду і "не відступить", оскільки "не можна так знущатись над нашими громадянами".

Окрім того, чинний президент закликав своїх прихильників не виходити на вулиці на його захист.

"Нам не потрібна дестабілізація", — додав політик.

Як уже згадувалося раніше, Майя Санду виграла у другому турі президентських виборів у Молдові після обробки 100% протоколів з усіх виборчих дільниць. Опозиціонерка отримала 57,75% або 943 486 голосів виборців. За Додона проголосували 42,25% або 690 139 виборців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ігор Додон закликав "дати по морді" своїм політичним опонентам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?