Вибори президента в Росії: стало відомо, яка небезпека чекає на Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори президента в Росії: стало відомо, яка небезпека чекає на Путіна

Вибори президента в Росії: стало відомо, яка небезпека чекає на Путіна
Джерело:  online.ua

Російський драматург, публіцист і блогер Володимир Голишев впевнений, що на президентських виборах 2018 року в Росії нинішнього президента РФ Володимира Путіна чекають серйозні небезпеки.
Про це він заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Навіть якщо Путін залишиться, перед ним буде стояти дуже складне завдання - підтвердити на виборчих дільницях достовірність дутих цифр ВЦВГД (Всеросійського центру вивчення громадської думки - ONLINE.UA). Він не просто повинен перемогти - він повинен перемогти з великим рахунком і при високій явці", - підкреслив він.
Також Голишев нагадав про досвід виборів 2012 року.

Читайте також : О купаційний "глава" Криму розвеселив мережу мріями про Путіна-монарха
"Транзит влади був не менше декоративним. Хлопці з "ленінградського підворіття" помінялися кріслами - тільки і всього! Проте була неабияка криза. Країну півроку потім лихоманило. Але ж ситуація тоді була близька до ідеальної", - зазначив експерт.
За його словами, в той час "всі показники зростали, Грузію "пробачили", попереду була Олімпіада, люди купували кредитні іномарки, проводили відпустки в Туреччині і Єгипті, почалися виплати материнського капіталу, багатодітним сім'ям роздавали безкоштовну землю".
"Сьогодні все по-іншому", - переконаний блогер.
На його думку, у Путіна є і ще один варіант, більш ризикований - призначити наступника.
"З Путіним все-таки пов'язана колосальна інерція. За 18 років до нього звикли, багато виборців вже не пам'ятають часи "до Путіна". Його справжня "легітимність" - це звичка людей бачити його в ролі першої особи. Будь-яка нова людина цієї природної переваги буде позбавлена. А значить, висока ймовірність того, що країна піде в рознос", - припустив Голишев.
Також він підкреслив, що, "якщо в цей момент Росія повісить собі на шию ще й Донбас (тепер уже офіційно), все може закінчитися досить швидко".
У той же час на виборах буде неминуче використовуватися і фактор окупації Криму.
"Його, звичайно, будуть використовувати. Але це важливо лише для тієї частини населення РФ, яка залежить від пропаганди. Я вас запевняю, що це меншість - ті, кого прийнято називати "ватниками". Більшість людей пропускає пропаганду повз вуха. Тема Криму для них абсолютно неактуальна", - резюмував він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін підвищує ставки на Донбасі, це вийде Росії боком - публіцист з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?