Вибухи боєприпасів в Балаклії: стало відомо про нових постраждалих
Категорія
Події
Дата публікації

Вибухи боєприпасів в Балаклії: стало відомо про нових постраждалих

Вибухи боєприпасів в Балаклії: стало відомо про нових постраждалих
Джерело:  online.ua

Кількість постраждалих при нових вибухах боєприпасів в Балаклії, які відбулися напередодні, 15 листопада, зросла до семи осіб - двоє військових загинули, п'ятеро отримали поранення різного ступеня тяжкості. Один з постраждалих військових перебуває у важкому стані. Дані про постраждалих уточнив Генштаб ЗСУ 16 листопада, передає ONLINE.UA.

За даними Генштабу, один з поранених військових знаходиться у важкому стані, один - середнього ступеня тяжкості і троє - легкого ступеня тяжкості. Двох із постраждалих військових госпіталізували в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги і ще двох - у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону. Один з постраждалих військових від госпіталізації відмовився.

Нагадаємо, вибухи в Балаклії поблизу військового арсеналу відбулися 15 листопада в момент проведення планового знищення залишків боєприпасів та їх елементів. Ці боєприпаси не можна було транспортувати, тому їх утилізували в обладнаному котловані.

У Генштабі ЗСУ назвали ймовірні причини трагедії під час вибухів в Балаклії. Там вважають, що в ході завантаження залишків боєприпасів та їх елементів, підготовлених для подальшого знищення, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", відбулося його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів. В результаті вибуху і пожежі загинули двоє саперів і постраждали ще п'ятеро військових. Також в результаті надзвичайної події був знищений один вантажний автомобіль.

У ДБР порушили кримінальну справу через трагічні наслідки вибухів в Балаклії. Справу відкрито в рамках статті 425 КК України, що передбачає покарання за "недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинену в умовах особливого періоду".

При цьому в Генштабі ЗСУ підкреслили, що місцевим жителям та об'єктам інфраструктури нічого не загрожує - евакуацію не проводять. Сховища боєприпасів в безпеці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в окупованому Донецьку вранці 27 жовтня прогримів потужний вибух. Так звана "влада ДНР" повідомила про підрив мобільного вишки місцевого оператора зв'язку "Фенікс".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?