Вибухи у Севастополі: представники РФ заявляють про атаку на Чорноморський флот
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибухи у Севастополі: представники РФ заявляють про атаку на Чорноморський флот

Вибухи у Севастополі: представники РФ заявляють про атаку на Чорноморський флот
Джерело:  online.ua

Кремлівська окупаційна влада в Севастополі зранку 29 жовтня повідомила про вибухи у місті та відбиття кораблями Чорноморського флоту РФ атаки безпілотників. 

Джерело: РосЗМІ; Telegram-канали

Що відбувається в окупованому Севастополі 

Кораблі Чорноморського флоту відбивають атаку безпілотників, жодні об'єкти в місті не пошкоджені, - зазначають представники окупаційної влади Севастополя.

Через це нібито тимчасово перекрито рейд у Севастополі, не ходять пороми та катери, рух між районами можливий лише автобусами.

Рейд через Севастопольську бухту забезпечує зв'язок між північною та південною частинами міста.

Що відомо про обстріли окупантів на Дніпропетровщині 

Керівник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко зазначив, що протягом ночі кремлівська армія масовано обстрілювала Нікопольский район. В результаті поранення отримав 39-річний місцевий житель.

Наразі поранений у лікарні, його стан - середньої тяжкості.

Крім того, в Нікополі пошкоджені 8 багатоповерхових та приватних будинків, кілька магазинів, меблева фабрика, готель, автобусна зупинка, газогін та електромережі.
Російські снаряди спричинили пожежу на автозаправній станції та у гаражному кооперативі. Вогнеборці полум’я уже приборкали.

Також обстрілів зазнали Марганецька та Мирівська громади. Минулося без постраждалих.

Обстріли на Сумщині 

Керівник Сумської ОВА Дмитро Живицький повідомив, що протягом 28 жовтня російські військові  обстріляли з мінометів, гранатометів та артилерії три громади на території регіону.

По Есманській громаді Росія стріляла з артилерії (ймовірно 152 мм), було 6 вибухів.

По одному з прикордонних сіл Білопільської громади росіяни випустили 15 мін.

По Зноб-Новгородській громаді було 9 приходів із САУ, обстріл із гранатомету (до 10 пострілів).

Зазначається, що загалом росіяни випустили 40 боєприпасів.

Обстріли на Донеччині

Керівник Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив, що від ворожих обстрілів протягом минулої доби в регіоні загинуло троє людей, ще вісім мирних жителів отримали поранення.

За 28 жовтня росіяни вбили 3 мирних мешканців Донбасу: 2 у Курдюмівці та 1 у Північному. Також за вчора стало відомо про 8 поранених, - наголосив Кириленко.

Всього з початку повномасштабної війни через російську агресію в Донецькій області загинуло 1115 осіб, ще 2491 цивільний отримав поранення. Ці цифри вказані без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?