Вибухи в Балаклії: з'явилися нові подробиці ліквідації наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Вибухи в Балаклії: з'явилися нові подробиці ліквідації наслідків

Вибухи в Балаклії: з'явилися нові подробиці ліквідації наслідків
Джерело:  online.ua

У Балаклії Харківської області тривають заходи з ліквідації наслідків масштабної пожежі та вибухів боєприпасів на місцевому військовому складі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держслужби з надзвичайних ситуацій.
Читайте також: 6 фактів про Балаклії: радник Порошенко викликав суперечки в соцмережах
"Для ліквідації окремих осередків тління на технічній території арсеналу Міноборони залучено 3 пожежних танків та інженерна машина розгородження (ІМР). Для підвозу води та заправки пожежних танків від ДСНС України залучено 3 пожежні автоцистерни. Протягом 25 березня пожеж на території р. Балаклія та прилеглих населених пунктів не зафіксовано", - повідомили в ДСНС.
"Піротехнічні підрозділи ДСНС здійснюють очистку території р. Балаклія та Балаклійського району від вибухонебезпечних предметів і залишків боєприпасів. Повністю очищено 5 секторів міста (2 сектора протягом 25 березня). Всього з початку робіт вилучено 820 вибухонебезпечних предметів. До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 75 піротехніків та 27 од. спеціальної техніки (15 піротехнічних розрахунків)", - сказано в заяві.
У ДСНС повідомляють, що серед місцевого населення проводиться робота з приводу того, як вести себе у разі виявлення боєприпасів або їх частин. Також налагоджена робота волонтерів та благодійних організацій з постачання продуктів харчування і медикаментів.
Так, у селищі Нафтовик організовано одноразове харчування громадян, а також роздаються продуктові набори.
"Місцевими органами влади організовано комісійне обстеження пошкоджених будівель міста і району визначення обсягів руйнувань. Всього створено 20 груп для комісійного обстеження у складі представників проектних організацій, працівників райдержадміністрації та депутатів міської ради", - резюмували в ДСНС.
Нагадаємо,  близько 3 години ночі 23 березня в Балаклії сталася пожежа на склдаі боєприпасів, через що вони почали вибухати.
Увечері 24 березня заступник міністра оборони Ігор Павловський заявив, що пожежу на складах повністю ліквідовано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?