Від Google вимагають видалити Telegram з магазину додатків
Категорія
Світ
Дата публікації

Від Google вимагають видалити Telegram з магазину додатків

Від Google вимагають видалити Telegram з магазину додатків
Джерело:  online.ua

Американська організація Coalition for a Safer Web виступила за видалення мобільної версії месенджеру Telegram з Google Play. Президент Марк Гінсберг наголосив, що додаток має бути вилучений з віртуального магазину, як до того вже вдіяли з додатком соціальної мережі Parler. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

За словами експерти й колишнього американського дипломата, месенджер став середою поширення ідей екстремізму та антисемітизму. Водночас через нього поширюють погрози та координують насилля на расовому підґрунті.

Coalition for a Safer Web звернулася до суду Каліфорнії з позовом проти Alphabet - материнської компанії, у склад якої входить Google. У документі говориться про видалення додатку Parler з віртуального магазину після того, як прихильники Дональда Трампа увірвалися до будівлі Капітолію США та вчинили погром.

Нагадаємо, згадана соціальна мережа була місцем спілкування багатьох прихильників колишнього американського президента, також там було поширеним спілкуватися для прихильників консервативних та ультраправих рухів.

Одночасно позов організація подала проти Apple, яка також видалила Parler зі свого магазину AppStore, однак не вдіяла жодних подібних санкцій проти месенджеру Павла Дурова.

Згаданий штурм Капітолію стався 6 січня. Охороні та правоохоронцям довелося терміново евакуйовувати конгресменів та журналістів. Штурму передував мітинг за участі самого Дональда Трампа та кілька тижнів підбурювання людей щодо нібито фальсифікацій на виборах.

Як повідомляв ONLINE.UA, проти адвоката Руді Джуліані, який тривалий час працював на 45-го президента США, подали позов до суду. Юриста й колишнього мера Нью-Йорка звинуватили у завданні шкоди діловій репутації, а позивачем стала канадська компанія Dominion.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?