Від грипу в Україні померло 176 осіб - МОЗ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Від грипу в Україні померло 176 осіб - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України
Від грипу в Україні померло 176 осіб - МОЗ

В Україні, станом на 2-е лютого, зафіксовано 176 лабораторно підтверджених випадків смерті від грипу. Про це повідомляє прес-служба МОЗ, передає ONLINE.UA.
"За оперативними даними, з початку епідемічного сезону зареєстровано 176 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу, з них 2 дітей до 17 років і один летальний випадок серед вагітних", - йдеться в повідомленні.
Найбільша кількість летальних випадків зареєстрована в Одеській області - 34, у Вінницькій - 13, Запорізькій - 12, Рівненській - 11, у Києві - 11.
Згідно з даними МОЗ, за медичною допомогою своєчасно звернулася лише третина померлих. Проведений аналіз летальних результатів показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.
"За оперативними даними, з початку епідемічного сезону (28.09.2015 - 01.02.2016 року) в Україні зареєстровано понад 3,2 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіли 8,3% населення", - зазначають у відомстві.
Із загальної кількості захворілих 62,8% становлять діти у віці до 17 років. Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано серед населення Київської області та столиці, де перехворіли відповідно 14,1 і 11,9% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,2%) і Харківській областях (3,6%).
Загалом по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовані з попереднім діагнозом "грип" і "гостра респіраторна вірусна інфекція" 129000 чоловік (3,9% від захворілих), з них у 67,7% складають діти віком до 17 років.
Раніше повідомлялося, що в Київській області, у зв'язку з перевищенням порога захворюваності на грип, була оголошена надзвичайна ситуація.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?