Від коронавірусу помер мер Харкова Геннадій Кернес
Категорія
Україна
Дата публікації

Від коронавірусу помер мер Харкова Геннадій Кернес

Від коронавірусу помер мер Харкова Геннадій Кернес
Джерело:  online.ua

Сьогодні вночі, 17 грудня, помер мер Харкова Геннадій Кернес. Про це повідомив його друг Павло Фукс та колишня дружина Оксана Гайсинська. Політик тривалий час лікувався від коронавірусу в Німеччині, однак медикам не вдалося врятувати його життя, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого найкращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг", — написав Павло Фукс.

Смерть Кернеса підтвердив секретар міськради Ігор Терехов.

"Сьогодні вночі пішов мій друг, Людина безмежно закохана в свій Харків, на відродження якого вона працювала і вдень і вночі останні 16 років. Людина, яка з сірого і старого Харкова зробила місто, в яке їдуть з усієї України за красою, досвідом управління, і за багатьма іншими речами. Не скажу зараз нічого ні про день похорону, ні про місце — це питання ми будемо вирішувати в найближчі години... Вічна пам'ять тобі, Геннадій Адольфович Кернес, ти її заслужив своєю рідкісною цілеспрямованістю і невтомною працею на благо свого рідного міста", — зазначив Терехов.

Також про смерть мера Харкова написав його син Родіон Гайсинський.

"Ти назавжди залишишся в моїй пам'яті як самий добрий, сильний і мудрий, ти знав вихід з будь-якої ситуації і ніколи не опускав руки. Людина з феноменальною пам'яттю, поглядом який зауважує кожну дрібницю. Зразок для наслідування, легенда. З тобою піде ціла епоха. Я люблю тебе, тату", — написав син політика.

Варто зазначити, що Геннадій Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено COVID-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня він був госпіталізований у 17-у міську лікарню, а в ніч на 17 вересня – перевезений літаком із Харкова до Берліна на лікування в клініку "Шаріте". Чинний мер виграв місцеві вибори 25 жовтня, а 8 листопада його офіційно зареєстрували Харківським міським головою, оскільки він подав електронну заяву.

 Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 28 жовтня,  стало відомо про смерть мера міста Бориспіль Київської області Анатолія Федорчука, який боровся у лікарні з коронавірусом COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?