Від Росії вимагають офіційного вибачення через вакцину проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Від Росії вимагають офіційного вибачення через вакцину проти коронавірусу

Від Росії вимагають офіційного вибачення через вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Албанський прем'єр-міністр Еді Рама виступив із вимогами до російського посольства у країні. Іноземний політик вимагає, щоб дипломатичні представники Москви вибачилися за пропозицію скористатися вакциною проти коронавірусу "Спутник V". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BalkanInsight.

За словами прем'єра, це буквально недоречна провокація з боку Кремля.

Напередодні у понеділок, 29 грудня, речник Рами Енді Фуга звернувся у соціальних мережах до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. він звернув увагу, що балтійські країни залишилися "наодинці" на тлі кампанії з масової вакцинації.

На це російське посольство звернулося до албанської влади з пропозицією скористатися російської вакциною проти COVID-19.

Нагадаємо, російська влада вважає свою вакцину найпершою у світі, хоча вона навіть не пройшла станом на кінець 2020 року усі необхідні випробування. Фактично Москва почала кампанію з масового щеплення у період, коли невідомі остаточні дані про ефективність і безпеку препарату.

Натомість у світі існує вже два міжнародних проєкти Pfizer і Moderna, які продемонстрували необхідну дієвість та відсутність побічних ефектів. З використанням цих вакцин вже стартували вакцинації у Сполучених Штатах, Великій Британії та окремих країнах Євросоюзу, де вже затвердили медикаменти.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ України прокоментували способи використання російської вакцини проти коронавірусу. Голова відомства Дмитро Кулеба стверджує, що Кремль користується цією розробкою як зброєю. За його словами, вакцина стала в цілому прикладом гібридних можливостей у сучасному світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?