Видача російських паспортів на Донбасі: в Німеччині нарешті прийняли рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Видача російських паспортів на Донбасі: в Німеччині нарешті прийняли рішення

Видача російських паспортів на Донбасі: в Німеччині нарешті прийняли рішення
Джерело:  online.ua

Німеччина не визнає російські паспорти, які Москва активно видає жителям окупованого Донбасу. МЗС Німеччини дало указ всім своїм консульствам не оформляти візи на в'їзд країну за російськими паспортами. Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник, передає ONLINE.UA.

"Зрада скасовується: керівництво МЗС Німеччини особисто повідомило мені про надання всім німецьким консульствам наказу не визнавати російські паспорти, видані українцям на окупованому Донбасі", - написав Мельник в соцмережі.

Нагадаємо, у вересні повідомлялося, що з весни 2019 року, з моменту запуску путінського паспортного указу, МЗС Німеччини видало власникам російських паспортів близько ста тисяч віз, в тому числі і жителям ОРДЛО. Після цього виник скандал, на який відреагувала влада Німеччини.

Слід зауважити, що російські паспорти, які Росія роздає жителям окупованих територій Донбасу, не містять відомостей про місце проживання і колишнього громадянства. Їх не визнають в ЄС, де раніше обіцяли розглянути подальші заходи у відповідь на надання Росією громадянства українцям, які проживають в ОРДЛО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Євросоюзі розробили чітку відповідь на видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу. Відтепер, усі жителі ОРДЛО для оформлення візи для виїзду за кордон будуть зобов'язані звертатися до консульств країн ЄС в Україні, навіть якщо у них є російський закордонний паспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?