Відкриття нового КПВВ: чудові новини надійшли з Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Відкриття нового КПВВ: чудові новини надійшли з Донбасу

Відкриття нового КПВВ: чудові новини надійшли з Донбасу
Джерело:  Hromadske

На Донбасі незабаром з'явиться новий контрольний пункт в'їзду-виїзду громадян "Золоте". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

За словами голови Луганської ОДА Сергія Гайдая, це стало можливим після розведення військ в околицях населеного пункту.

"Під час розведення війська обох сторін мають розвести на відстань кілометра. Вийде "сіра зона", і ми зможемо спокійно добудувати КПВВ і запустити його в роботу. Це буде новий КПВВ, єдиний шлях для автомобільного сполучення з тимчасово окупованою частиною Луганської області", - пояснив керівник Луганщини.

Посадовець зазначив, що наразі існує домовленість про відкриття з ватажками так званої "ЛНР". До цього часу окупанти саботували створення пункту пропуску у Золотому, висуваючи Києву різні умови.

Нагадаємо, за інформацією штабу Операції Об'єднаних сил, дзеркальне розведення почалося о 12:00 29 жовтня. Це підтвердили російські ЗМІ з іншого боку.

Як повідомляв ONLINE.UA, паралельно із початком розведення на Луганщині у Мінську відбулася зустріч представників ТКГ. За словами представниці дипломата Леоніда Кучма, українська сторона переговорів наголошує на реалізації блоку з питань безпеки, а вже потім - політичного врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?