Відмова РФ платити репарації загрожує їй продажем усього майна в Україні — Стефанчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Відмова РФ платити репарації загрожує їй продажем усього майна в Україні — Стефанчук

Відмова РФ платити репарації загрожує їй продажем усього майна в Україні — Стефанчук
Джерело:  online.ua

Україна конфіскує та реалізує все російське майно, яке є в країні, якщо РФ відмовиться платити репарації. Про це заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Джерело: Руслан Стефанчук в інтерв'ю  "Укрінформу"

Україна має план покриття збитків у разі відмови РФ платити репарації

У нас же є майно Російської Федерації. Якщо буде ухвалено спільне рішення, рішення Міжнародного кримінального суду, то нам і не треба буде згоди. Майно просто буде заарештовано, реалізовано і з нього буде покрито всі збитки України, – заявив Стефанчук.

Він зазначив, що дуже важливо підрахувати всі збитки, які завдано Україні з боку РФ.

Існує безліч методик визначення цих збитків. Вони вже переведені у факт фіксацій окремих речей. Наскільки мені відомо, кожна людина в додатку "Дія" може повідомити про пошкоджену або знищену нерухомість внаслідок військової агресії Росії, – зазначив Стефанчук.

Після цього буде пораховано всю суму, яку має відшкодувати Росія за скоєне в Україні.

Загальний, якщо можна так сказати, чек війни має бути пред'явлений Російській Федерації з вимогою сплати. Крім цього, ми ухвалили багато звернень до інших країн щодо задоволення інтересів України щодо виплати репарацій з майна, яке було заарештовано у громадян РФ. Будемо і надалі вимагати, щоб із цього майна було покрито шкоду, завдану Україні, - сказав спікер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?