Відновлення мосту у Станиці Луганській знову заблоковано: подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Відновлення мосту у Станиці Луганській знову заблоковано: подробиці

Відновлення мосту у Станиці Луганській знову заблоковано: подробиці
Джерело:  online.ua

Бойовики так званої «ЛНР» продовжують блокувати спроби відновити зруйнований міст поблизу Станиці Луганської. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на штаб ООС.

«Через ОБСЄ бойовикам було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що було отримано відмову забезпечити гарантії безпеки. Представники ЛНР пояснили це відсутністю детального плану відновлювальних робіт», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні, 1 вересня, українська сторона збиралась розпочати демонтаж і вивіз уламків зруйнованого мосту, прибирання металевих конструкцій і будівельного сміття. Однак вчора окупаційна адміністрація «ЛНР» відмовилася допускати представників «Укртрансмосту» до зруйнованого об’єкту. Експерти були змушені виїхати, так і не оцінивши масштаб майбутніх робіт.

«Блокування окупаційною адміністрацією робіт у Станиці Луганській ще раз свідчить про цілеспрямоване недотриманні збройними формуваннями Російської Федерації і їх найманцями своїх зобов'язань, пов’язаних з відновленням інфраструктури в даному районі», – заявили в СЦКК.

За планом демонтаж колишніх фортифікацій ЗСУ та незаконних збройних формувань біля мосту в Станиці Луганській мав початись 24 серпня. Однак вже наступного дня українська сторона була змушена зупинити всі роботи, оскільки бойовики відмовилися синхронно демонтувати свої укріплення. Станом на сьогодні терористи «ЛНР» лише імітують демонтаж своїх фортифікацій біля мосту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?