Відновлення транспортного сполучення з Росією - що вирішили у Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

Відновлення транспортного сполучення з Росією - що вирішили у Києві

Відновлення транспортного сполучення з Росією - що вирішили у Києві
Джерело:  Укрінформ

Україна зупинила рух транспорту через кордон з Росією на тлі пандемії COVID-19. Наразі питання про його відновлення ще не стоїть, стверджують в уряді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами заступника міністра закордонних справ Василя Боднара, причиною для цього послужили показники захворюваності на території РФ.

"Хоча урядом було прийнято рішення про поступове відкриття кордонів України, питання про відновлення сполучення з Росією – а мова іде про залізничне сполучення, оскільки авіа припинено ще з 2014 року, — поки що на порядку денному не стоїть", - пояснив дипломат.

Він зауважив, Росія станом на червень переживає пік захворюваності. Наразі це третя країна світу за рівнем поширення COVID-19.

"Це просто небезпечно повноцінно відновлювати сполучення і ставити під загрозу епідситуацію в Україні, оскільки і нас цифри зростають", - додав Боднар.

Нагадаємо, тим часом в Україні від початку епідемії виявили 37 241 випадок нового коронавірусу. За добу 21 червня кількість зросла на 681.

Вже з 22 червня в окремих регіонах країни місцева влада була вимушена посилити карантинні обмеження, бо ситуація з епідемією там погіршилася. Водночас у кількох інших районах карантин послабили ще з 10 червня, коли почався новий етап.

Обмеження були чинними в Україні з середини березня.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 червня Міністерство охорони здоров’я України вперше оприлюднило показники для послаблення протиепідемічних заходів за новою затвердженою урядом методикою, згідно з якими Київ і Вінницька область покинули список "порушників". Варто звернути увагу на те, що згідно із новими даними, кількість областей з широким розповсюдженням COVID-19 скоротилося з дев’яти до восьми, дві з яких — Закарпатська та Чернівецька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?