Відновлення України. Які населені пункти відбудують у межах експериментального проєкту
Категорія
Україна
Дата публікації

Відновлення України. Які населені пункти відбудують у межах експериментального проєкту

Відновлення України. Які населені пункти відбудують у межах експериментального проєкту
Джерело:  online.ua

Кабмін визначив 6 населених пунктів, які відновлять першими у межах експериментального проєкту з відбудови України. Ними стануть населені пункти у Київській, Сумській, Херсонській, Харківській і Чернігівській областях.

Джерело: Денис Шмигаль

Які населені пункти відбудують першими

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про визначення Кабміном 6 населених пунктів, у яких проходитиме комплексна відбудова за новими принципами. Це відбуватиметься у межах експериментального проєкту.

Цими населеними пунктами стали Бородянка та Мощун у Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер саме з них починаємо відбудову за принципом "краще, ніж було", – запевнив Шмигаль.

Проєкт із комплексного відновлення населених пунктів

Уряд заявив про старт пілотних проєктів із комплексного відновлення населених пунктів.

Попередньо було обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення за принципом “build back better”.

Президент також ухвалив закон, необхідний для початку масштабних проєктів відбудови
Проєкти передбачають не лише відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури тощо.

Усе має комплексно відновлюватися з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик за принципом «краще, ніж було», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?