Відоме рішення Бундестагу щодо відмови від Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Відоме рішення Бундестагу щодо відмови від Північного потоку-2

Відоме рішення Бундестагу щодо відмови від Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

11 червня офіційно стало відомо, що парламент Німеччини неочікувано для всіх відхилив резолюцію щодо відмови від проєкту "Північний потік-2" та перегляду політики з Росією. Варто звернути увагу на те, що голосування ініціювала фракція "Союз-90"/"Зелені".

Джерело: Бундестаг

Бундестаг провалив резолюцію про відмову від Північного потоку-2

За словами німецьких журналістів, голосування за цей документ відбулося ввечері 10 червня. "Союз-90"/"Зелені" вимагали визнати, що скандальний російський газогін не є необхідним для енергозбереження Європи та й, безперечно, шкодить клімату.

Що важливо розуміти, саме ініціатори резолюції стали єдиною фракцією у Бундестазі, яка підтримала документ. Враховуючи те, що за кількістю фракція – третя у парламенті, голосів, звісно, не вистачило.

"Пропозиція була відхилена в ході прямого голосування більшістю у складі фракцій ХДС/ХСС, Соціал-демократичної партії Німеччини, Альтернативи для Німеччини та Лівої партії",– йдеться у повідомленні на сайті Бундестагу.

Нещодавно також стало відомо, що німецька лідерка Ангела Меркель готується до поїздки до Вашингтона для вирішення суперечки з урядом США з приводу газопроводу "Північний потік-2". Точна дата візиту ще не призначена, однак переговори запланували на липень або серпень.

Варто звернути увагу на те, що 10 червня компанія-оператор проєкту Nord Stream 2 AG офіційно повідомила, що морську частину першої нитки "Північного потоку-2" вже завершили.

Вже з 11 червня можуть розпочати пусконалагоджувальні роботи з наповнення трубопроводу газом. Тривати вони можуть кілька місяців. Робота над другою ниткою триває.

Коротко про будівництво "Північного потоку 2"

  • Газопровід Північний потік — 2, по якому Путін планує щорічно постачати 55 млрд кубометрів газу з Росії до Німеччини, побудували вже майже повністю.

  • Представники Nord Stream 2 AG стверджують, що вже прокладено 95% газопровідної магістралі, залишилося прокласти тільки 93 км труб в датських водах і 28 км труб — в німецьких.

  • Багато європейських компаній відмовилися брати участь в проєкті через санкції США, заблокувати ПП-2 не вдалося й екологам.

  • США поки призупинили санкційний тиск на Північний потік-2. Україна сподівається на допомогу Вашингтона — Київ підготував для США список компаній, які будують газопровід, і розраховує, що стосовно них будуть введені санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?