Відомий філософ-математик оцінив перспективу використання біткоїна
Категорія
Технології
Дата публікації

Відомий філософ-математик оцінив перспективу використання біткоїна

Відомий філософ-математик оцінив перспективу використання біткоїна
Джерело:  online.ua

Відомий філософ-математик, а також автор бестселера "Чорний лебідь" Нассім Талеб неочікувано для всіх почав критикувати біткоїн та блокчейн. Не можна не звернути увагу на те, що саме Талеб одним з перших почав популяризувати головну криптовалюту, однак уже змінив свою думку з цього приводу.

Джерело: Business Insider

Нассім Талеб почав критикувати біткоїн та блокчейн

Філософ-математик стверджує, що вартість біткоїна дорівнює нулю. За його словами, немає жодних доказів того, що блокчейн є корисною технологією.

Талеб назвав чотири головні аргументи проти криптовалюти. По-перше, він запевняє, що біткоїн не відповідає статусу "валюти без уряду", оскільки, мовляв, він взагалі не є валютою.

"Цілковита нездатність біткоїна стати валютою була замаскована інфляцією, він приносить прибуток досить великій кількості людей, щоб увійти в дискурс набагато раніше своєї користі", - запевняє математик.

На переконання Талеба, біткоїн не може бути засобом заощадження ні в короткотривалій, ні в довготривалій перспективі. Щоб проілюструвати своє твердження він використав відоме порівняння золота та цифрової монети.

"Золото та інші дорогоцінні метали в основному не потребують техобслуговування, не руйнуються протягом історичного горизонту. Криптовалюти вимагають стійкого інтересу до них", - каже філософ.

Нассім Талеб звернув увагу на те, що біткоїн не є надійним інструментом захисту від інфляції, попри позицію деяких інвесторів, і не є безпечним притулком для інвестицій – незалежно від цілі використання. Зокрема, захисту від урядової тиранії чи інших катастроф.

Окрім того, математик нагадав про паніку на ринку в березні минулого року, коли біткоїн опустився нижче важливої психологічної позначки та нещодавню кібератаку на Colonial Pipelinе, яка викупила дані у кіберзлочинців за біткоїни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?