Відомий лікар описав відчуття людини під час смерті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Відомий лікар описав відчуття людини під час смерті

Відомий лікар описав відчуття людини під час смерті
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відомий лікар та директор відділу інтенсивної терапії та реанімації в Медичній школі Нью-Йорка Сем Парніа вирішив детально описати, що відчуває більшість людей під час смерті. За його словами, цей процес насправді "мирний" та "приємний".

Джерело: Express

Лікар розповів, що відчуває людина, коли помирає

Сем Парніа звертає увагу на те, що люди, які були на межі смерті, іноді описують зустрічі з померлими родичами.

Багатьох цікавить те, як відбувається фізичний процес смерті. За словами лікаря, кінцевим результатом є зменшення кількості кисню, який потрапляє в мозок, коли людина помирає, і це призводить до відключення мозкових ланцюгів, і вона втрачає свідомість.

Сем Парніа наголошу, що існує також психічний процес, який спонукає людей, які пережили навколо смертні переживання, переставали її боятись.

"Коли ми вмираємо, цей досвід не є неприємним для переважної більшості людей. Для тих із нас, хто вмирає природною смертю, навіть якщо ми відчували біль, процес закінчення життя стає дуже комфортним, блаженним і мирним. Люди описують відчуття яскравого, теплого, світла, яке тягне", – підкреслив лікар.

Чи існує загробне життя

Дуже багато людей, які побували на межі життя і смерті, переконливо стверджують, що бачили "загробне життя". Так, жінка, на ім'я Ребека втратила свідомість під водою і, за її словами, побачила те, що на "іншій стороні". Вона стверджувала, що парила в хмарах, дивлячись на Землю під собою.

"Крім того, в той момент вона відчула сильне щастя та присутність усіх близьких людей. Жінка уточнила, що конкретно нікого з них не бачила, але мала почуття спокою і комфорту. Сем Парніа пояснив, що існують наукові пояснення цих реакцій, і бачити людей під час смерті – не є свідченням потойбічного життя", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?