У США розслідують ймовірний спалах чуми
Категорія
Світ
Дата публікації

У США розслідують ймовірний спалах чуми

У США розслідують ймовірний спалах чуми
Джерело:  online.ua

У США, у штаті Колорадо, ще 6 років тому померла 10-річна дівчинка. Органи охорони здоров'я припускають, що причиною смерті могли стати ускладнення внаслідок чуми - уже почалося розслідування інциденту.

Джерело: ТСН

У Штатах почали розслідувати можливий спалах чуми після смерті дитини

За словами місцевих медиків, померла дівчинка проживала в окрузі Ла-Плата на південному заході Колорадо. Після смерті дитини експерти почали лабораторну перевірку та розслідування ймовірного спалаху.

В результаті дослідження вдалося з'ясувати, що одразу в шести округах цього штату чуму лабораторно підтвердили у тварин та бліх.

"Чума присутня в Колорадо, принаймні, від 1940 років, і випадки зараження диких гризунів в штаті реєструються все частіше. Хоча ми спостерігаємо велику активність чуми протягом літа, хворобу можна виявити у гризунів цілий рік і іноді передається іншим видам диких тварин, а також домашнім котам і собакам", - наголосила експертка Дженніфер Хаус.

Що відомо про чуму у штаті Колорадо

Протягом останніх 16 років в штаті зареєстрували 22 випадки чуми. Варто зазначити, що дев'ять з цих хворих зафіксували у графстві Ла-Плата.

Ще 2 місяці тому була оприлюднена заява із закликом до жителів вжити заходів обережності після того, як в окрузі Ель-Пасо виявили заражену білку.

"Бубонна чума – це бактеріальне захворювання, яке передається блохами. Зазвичай вони живуть на диких гризунах, таких як щурі або бабаки, але цілком можуть перескочити й на домашніх улюбленців. Згідно з даними ВООЗ, нині чума існує на всіх континентах, окрім Австралії та Океанії. Втім, найчастіше її спалахи реєструють в Азії, Африці та Південній Америці", - нагадують лікарі

Що важливо розуміти, у більшості випадків інфікування чумою відбувається в результаті укусу блохи, через слину якої і передається збудник хвороби. Однак під час масштабного поширення хвороби хвороба може передаватися й аерозольним шляхом від тварин та людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?