Відомий письменник назвав кращий спосіб українізувати Донбас
Категорія
Події
Дата публікації

Відомий письменник назвав кращий спосіб українізувати Донбас

Відомий письменник назвав кращий спосіб українізувати Донбас
Джерело:  online.ua

Журналіст, письменник, автор відомої книги "Іловайськ" Євген Положій вважає, що кращий спосіб українізувати Донбас - це шукати спільні для всіх людей цінності: добро, взаємодопомога, правду.
Про це Положій сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Іноді у мене складається враження, що про жителів Донбасу говорять як про якихось особливих істот, яким терміново потрібно зробити операцію на мозку. Але там живуть такі самі люди, як і скрізь. Звичайно, у більшості з них сформовано специфічне, м'яко кажучи, ставлення не стільки до України, скільки до всього українського. А це різні речі, погодьтеся. Вони не відділяють себе від держави. Від території. Але не сприймають повною мірою історію, культуру і мову. Саме тому, мені здається, потрібно починати шукати спільні загальнолюдські цінності: добро, взаємодопомогу, правду, шукати ту землю під ногами спільно, як ніби ми тонемо разом", - зазначив письменник.

Читайте також: В ДНР-ЛНР активно вивчають українську мову: про сепаратизм в школах і повернення Донбасу
"Повірте, небагато ви знайдете на Донбасі людей, які свідомо визнають щось протилежне. На розумінні і дотриманні цих цінностей виростає довіра - і було б чудово, якби росла і економіка. На такому тлі говорити про патріотизм і Батьківщину значно ефективніше. А бити когось по голові і кричати: "Люби Україну, с*ко!" - можна, але ніхто не полюбить. Такі реалії. Занадто довго цей регіон оберігали від впливу всього українського, як з'ясувалося, недарма", - додав він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Якщо дати Донбасу особливий статус, його захочуть ще кілька регіонів - автор книги "Іловайськ"

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?