Відомий політик голодує уже 13 днів, щоб врятувати людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий політик голодує уже 13 днів, щоб врятувати людей

Відомий політик голодує уже 13 днів, щоб врятувати людей
Джерело:  online.ua

Відомий політик, французький євродепутат та головний доповідач з питань бюджету на 2021 рік П'єр Ларрутуру вже 13 днів голодує з вимогою забезпечити у наступному бюджеті ЄС більше ресурсів на охорону здоров'я, клімат та зайнятість. Він звернув увагу міжнародно спільноти на те, що його "головна мета —не померти, а уникнути мільйонів смертей" інших людей. Наразі політик готовий пожертвувати своїм здоров'ям, щоб досягти цієї цілі. Про це інформує ONLINE.UA із посиланням на Euractiv.

"Непристойно чути, що немає грошей на лікарні чи утеплення будівель, які можуть створити тисячі робочих місць, тоді як невеликий податок на фінансові операції може мобілізувати 50 млрд євро на рік", — публічно поскаржився Ларрутуру, який,до слова, входить до групи Соціалістів і демократів.

Варто зазначити, що уповноважений Єврокомісії з питань бюджету Йоганнес Ган 6 листопада офіційно повідомив, що цього тижня Європарламент та національні уряди блоку досягнуть угоди щодо довгострокового бюджету ЄС у розмірі 1,1 трлн євро на 2021-2027 роки. За словами Ларрутуру, уже 9 листопада розпочнеться "вирішальний тиждень" для європейського бюджету.

"Можна очікувати, що переговори щодо багаторічної фінансової бази закінчаться сьогодні. Чи буде податок на фінансові операції в 2024 році частиною угоди?", — цікавиться він.

Що важливо розуміти, Європарламент під час перемовин з членами блоку вимагає додаткових 39 млрд євро, а також рішення щодо власних ресурсів, тобто прямих джерел фінансування для бюджету. Серед цих власних ресурсів - податок на пластмаси, який набуде чинності в 2021 році (з доходами, що оцінюється приблизно в 6 млрд євро на рік), цифровий податок (близько 5 млрд євро), прикордонний податок на вуглець (близько 3 млрд євро), і податок на фінансові операції), який і підтримує французький євродепутат.

"Цей податок принесе 50 мільярдів євро більше, ніж інші податки разом",— наголошує Ларрутуру.

Варто звернути увагу на те, що ідея цього податку не нова, подібний проєкт Єврокомісія пропонувала ще у вересні 2011 року, однак його досі не змогли ухвалити.

Як повідомляв ONLINE.UA, ВООЗ озвучила невідкладне попередження міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?