Вона вийшла за рамки — ВООЗ озвучила екстрене попередження для міжнародної спільноти
Категорія
Світ
Дата публікації

Вона вийшла за рамки — ВООЗ озвучила екстрене попередження для міжнародної спільноти

Вона вийшла за рамки — ВООЗ озвучила екстрене попередження для міжнародної спільноти
Джерело:  online.ua

9 листопада під час Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очільник ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейсус виступив з гучною та несподіваною заявою. Він звернув увагу міжнародної спільноти на те, що пандемія коронавірусу вже вийшла за рамки надзвичайної ситуації, оскільки кількість підтверджених заражень перевищила 50 мільйонів осіб. Окрім того, він наголосив, що вакцина має розглядатися як суспільне благо, а не товар, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ВООЗ.

“Ми віддані захисту людей в умовах надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров'я, але пандемія COVID-19 вже вийшла за рамки просто надзвичайної ситуації”, — підкреслив Тедрос Аданом Гебрейсус.

Окрім того, він зауважив, що пандемія COVID-19 вкотре нагадала міжнародній спільноті, що здорове населення, загальне охоплення послугами охорони здоров'я та глобальна безпека в галузі охорони здоров'я тісно взаємопов'язані.

На переконання очільника ВООЗ, "нинішня криза не буде останньою", тому усі держави та впливові політики повинні проявити єдність в досягненні намічених ООН цілей сталого розвитку.

Варто звернути увагу на те, 9 – 14 листопада проходить Сесія Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, під час якої мають намір ухвалити резолюцію про посилення підготовки до термінових ситуацій в охороні здоров'я.

Як ужезгадувалося раніше, станом на 9 листопада коронавірусом захворіли вже понад 50,7 млн людей. Протягом останньої доби зафіксували понад 472 тисяч нових випадків. Найшвидше кількість хворих зростає в США, Франції, Індії, Італії, Польщі, Британії, Іспанії, ФРН та РФ. Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 10 місці, серед країн Європи — на 9 місці. Станом на сьогодні майже 13,7 млн осіб продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, понад 1,26 млн людей, майже 35,8 млн пацієнтів змогли перемогти хворобу.

Як повідомляв ONLINE.UA, перші проміжні результати масштабних випробувань нової вакцини проти коронавірусу показали, що продукт від Pfizer та BioNTech на 90% ефективний. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?