Відомо, коли оберуть другого віце-спікера Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

Відомо, коли оберуть другого віце-спікера Ради

Відомо, коли оберуть другого віце-спікера Ради
Джерело:  24 канал

Представник президента у парламенті Руслан Стефанчук заявив, що на закритому засіданні підготовчої підгрупи нової Верховної Ради 26 серпня мають розглянути кандидатуру на посаду другого заступника голови парламенту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами Стефанчука, претенденти на цю посаду є від партій "Європейська солідарність" та "Опозиційна платформа – За життя".

"Я знаю, що і Європейська солідарність, і ОПЗЖ – вони сказали, що будуть висувати своїх кандидатів на віце-спікера. Ми зараз ознайомимося з цими кандидатурами", – заявив Стефанчук.

Він також пригадав, що партія"Голос" відмовилась від посади віце-спікера, а фракція "Батьківщина" 23 серпня зняла свою кандидатуру.

Нагадаємо, що віце-спікер є офіційно заступником і виконує доручення голови ВР. Він заміняє його, якщо відсутній перший заступник. Крім того, віце-спікер взаємодіє з судами, але це стало формальністю, бо суди після реформи більше не підконтрольні парламенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, новий народний депутат "Слуги Народу" Максим Бужанський  влаштував скандал з журналісткою, що брала інтерв’ю в очільника партії Дмитра Разумкова. Він назвав кореспондентку "тупою вівцею", а офіційно просила вибачення замість нього політсила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?