Відомо, якою буде ціна на сигарети в 2020 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Відомо, якою буде ціна на сигарети в 2020 році

Відомо, якою буде ціна на сигарети в 2020 році
Джерело:  censor.net.ua

Вартість однієї пачки сигарет з фільтром у наступному році може підвищитися до 80-100 гривень, а у преміальному сегменті перевищить 100 гривень. Це стане можливим після ухвалення парламентом законопроекту №1210, в якому пропонується підняти ставки акцизу на тютюнові вироби в 2,5 рази.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Цензор.Нет ».

За словами директора департаменту конкурентоспроможності Федерації роботодавців України Олександра Яворського, у 2017 році Законом України №2245-VIII був встановлений 8-річний графік підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби (на 2018 рік – на 30%, і наступні 7 років – на 20% щорічно). Передбачалося, що до 2025 року це має привести національні ставки акцизу до мінімального рівня, який діє в країнах ЄС, а саме – 90 євро за 1000 сигарет.

«Однак, виходячи з тексту законопроекту, у нас є шанс отримати такі ставки вже в наступному році. Середня вартість пачки сигарет в Україну в такому випадку буде приблизно 82 грн. Сьогодні середня ціна – 36 грн», – спрогнозував Олександр Яворській.

На думку експертів, суттєве підвищення ставки акцизу ще більш зменшить кількість курців – передусім серед молоді. В перспективі це покращить статистику здоров’я населення через зниження рівня серцево-судинних та онкологічних захворювань. Крім того, зменшення кількості курців позитивно відобразиться на економіці, оскільки регулярне паління тютюнових виборів погіршує загальний імунітет людини. Відповідно, вона частіше хворіє та використовує лікарняні.

Нагадаємо, що не так давно вчені назвали найбільш небезпечні види сигарет

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?