Відплата за змову. Путін міг наказати збити літак Пригожина для помсти — ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Відплата за змову. Путін міг наказати збити літак Пригожина для помсти — ISW

Відплата за змову. Путін міг наказати збити літак Пригожина для помсти — ISW
Джерело:  online.ua

Володимир Путін, імовірно, наказав збити літак, на якому знаходився керівник "ПВК Вагнера" Євгеній Пригожин. Таким чином Путін хотів помститися за раніше завдане приниження.

Джерело: ISW

Смерть Пригожина — помста Путіна

Аналітики припускають, що Путін видав розпорядження Міністерству оборони РФ збити літак, на борту якого знаходилися Пригожин і його заступник Дмитро Уткін, відомі як керівництво "ПВК Вагнера".

Ймовірно, цей крок спрямований на публічну демонстрацію влади та відновлення авторитету, який був підірваний через спробу військового заколоту "Вагнера" 24 червня цього року.

Аналіз показує, що використання російської ППО для збиття літака, на якому перебував Пригожин, може бути спробою російського міноборони помститися за втрати, які були завдані російській авіації внаслідок спроби повстання "Вагнера".

Ця дія також відбулася в контексті візиту Путіна на публічний телевізійний концерт, що був організований на честь річниці Курської битви.

Путін відчув себе приниженим і вирішив посилити владу

Президент РФ відчув приниження через невдалу спробу придушити повстання "ПВК Вагнера", а також через залучення Олександра Лукашенка для зупинки дій Пригожина.

Путіну потрібно було показово помститися Пригожину не лише для того, щоб довести, що він не є слабким лідером, але й для того, щоб підтримати своїх військових, які в очах багатьох росіян не бачили справедливості щодо подій 24 червня, – додали аналітики.

Тому він вирішив відплатити символічно, не лише для того, щоб продемонструвати свою владу, але й для того, щоб підтримати військових, які могли сприйняти ситуацію як несправедливість.

Нагадаємо, у середу, 23 серпня, ввечері під Твер'ю розбився бізнес-джет Embraer Legacy 600. На борту було керівництво ПВК «Вагнер» — Євген Пригожин та його права рука Дмитро Уткін. Обидва — загинули.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?