Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова: українців закликають приєднатися до акції протесту
Категорія
Україна
Дата публікації

Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова: українців закликають приєднатися до акції протесту

Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова: українців закликають приєднатися до акції протесту
Джерело:  online.ua

Скандальне рішення Конституційного суду України спровокувало бурхливу негативну реакцію суспільства. Особливо ситуація загострилася після того, як Європейський Союз офіційно пригрозив українцям призупиненням безвізового режиму, якщо команда глави держави Володимира Зеленського не зможе операвтино ліквідувати проблему, що виникла. Саме тому Центр протидії корупції, Автомайдан, Фонд Dejure, Рух опору капітуляції і Transparency International Ukraine вирішили не стояти осторонь та заявили, що організують акцію "Відправимо суддів-зрадників КСУ до Ростова", щоб українські громадяни отримали змогу безпосередньо вплинути на ситуацію та озвучити свою позицію. Акція протесту відбудеться у п'ятницю, 30 жовтня, о 09:00 у Києві біля будівлі Конституційного суду, за адресою вул. Жилянська, 14. Повідомлення про організацію заходу розміщено у Facebook Transparency International Ukraine, передає ONLINE.UA.

"Конституційний суд продовжує знищувати антикорупційні інституції. Вчорашнє рішення щодо скасування відповідальності за брехню в деклараціях чиновників — одне з таких. Своїми рішеннями судді КСУ надають індульгенцію для сотень чиновників-корупціонерів, а також ставлять під загрозу безвіз, критично важливу фінансову допомогу від європейських інституцій та європейський напрям розвитку України. Тому цієї п'ятниці, 30 жовтня, ми прийдемо під будівлю Конституційного суду та проведемо суддів-зрадників туди де їм і місце — до Ростову. Приходьте разом з нами та захистіть проєвропейский вектор України", — закликали українців оранізатори акції протесту.

Нагадаємо, 27 жовтня офіційно стало відомо КСУ визнав неконституційною статтю про декларування недостовірної інформації та контрольні повноваження НАЗК. Окрім того, судді скасували також статтю про незаконне збагачення. 28 жовтня очільник НАЗК Олександр Новіков заявив, що закриває реєстр електронних декларацій на виконання рішення Конституційного суду. Після цього, 29 жовтня, український лідер Володимир Зеленський терміново склав РНБО, щоб обговорити з його членами можливі щляхи вирішення цієї проблеми.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніщше Євросоюз пригрозив Україні після скандального рішення КСУ  щодо скасування е-декларацій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?