Відправлені Росією у Бєлгородську область строковики риють окопи та гинуть від обстрілів
Категорія
Світ
Дата публікації

Відправлені Росією у Бєлгородську область строковики риють окопи та гинуть від обстрілів

Відправлені Росією у Бєлгородську область строковики  риють окопи та гинуть від обстрілів
Джерело:  online.ua

Ще минулого року на територію Бєлгородської області були відправлені строковики армії РФ для риття окопів. При цьому чимало з них отримали поранення та загинули, ховаючись у бліндажах від обстрілів.

Джерело: "7x7. Горизонтальна Росія"

Що відомо про втрати армії РФ на території Бєлгородської області 

За інформацією видання, мати одного з військових дізналась, що її сина відправляють у Бєлгородську область до кордону з Україною.

Вона та інші жінки почали надсилати скарги в Міноборони РФ, Генпрокуратуру та інші інстанції.

Представники командування Західного військового округу заявили, що строковики виконують на території Бєлгородської області авдання, спрямовані на посилення та охорону державного кордону" на території Росії і до участі у війні їх не залучають.

У відповіді від військової частини було сказано, що призовники перебувають у Бєлгородській області "для виконання такелажних робіт".

Інший строковик вирушив у Бєлгородську область у вересні 2022 року, запевнив матір, що їх відправляють копати окопи поблизу кордону з Україною. Наступного дня він зателефонував із міста Валуйки, за 15 км від кородону з Україною і майже одразу ж потрапив під обстріл.

Зокрема, внаслідок одного з обстрілів в середині січня цього року загинуло п'ятеро строковиків, двох з яких відправили до лікарні з осколковими пораненнями.

олдати приїхали в Бєлгородську область із військової частини в Московській області.

Пізніше в соціальних мережах відгукнулися представники 1-го мотострілецького полку Таманської дивізії і написали, що "не забудуть братів".

Реакція Кремля на загибель російських військових у Бєлгородській області 

У листопаді в День матері росіянки зажадали від Ради Федерації та Держдуми РФ захистити солдатів-строковиків від участі в будь-яких військових діях, вони склали звернення.

Прес-секретар президента Дмитро Пєсков на запитання про петицію відповів, що "не розуміє, що мають на увазі" жінки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?