Відпустки на тлі епідемії: в ЄС узгодили нове рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Відпустки на тлі епідемії: в ЄС узгодили нове рішення

Джерело:  online.ua

Представники 11 країн Євросоюзу узгодили комплекс правил для організації безпечних літніх відпусток на континенті в умовах пандемії COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ekathimerini.

Узгодили рішення міністри закордонних справ Греції, Кіпру, Німеччини, Іспанії, Італії, Австрії, Хорватії, Португалії, Мальти, Словенії та Болгарії — найбільш популярних для туристів держав.

У підґрунті угоди — керівні принципи, які оформила напередодні Єврокомісія. Вона повинна започаткувати процес відкриття кордонів для туристів.

Топ-дипломати заявили, угода передбачає чотири головні принципи. Серед них — критерій поетапних кроків для відновлення поїздок через кордони. Зазначається, що головне у цьому питанні — відсутність нових спалахів.

Інші принципи — безпечне повернення додому громадян, які подорожують Європою. Для відновлення вільного перетину кордонів необхідні чіткі позитивні тенденції в епідеміологічній ситуації у країнах.

"Ми закликаємо туристичні компанії та пов'язані з ними приватні суб'єкти використовувати найближчі тижні для прийняття належних запобіжних заходів для захисту мандрівників після відновлення свободи пересування і подорожей. Ми вважаємо, що це важливий елемент для відновлення довіри громадськості до безпеки подорожей", - говориться у спільній заяві.

Нагадаємо, європейські країни максимально обмежили наразі перетин кордонів, навіть всередині ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, Франція та Німеччина виступили зі спільною ініціативою створення фонду відновлення для допомоги різним країнам, які постраждали від епідемії коронавірусу COVID-19.

За словами президента Еммануеля Макрона та федеральної канцлерки Ангели Меркель, обсяги фонду сягатимуть 500 мільярдів євро. Лідери виступили з подвійною пресконференцією онлайн. Зазначається, кошти спрямують на допомогу найбільш ураженим секторам і регіонам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?