Відродження транспорту в Україні: уряд розкрив план з 3 кроків
Категорія
Україна
Дата публікації

Відродження транспорту в Україні: уряд розкрив план з 3 кроків

Відродження транспорту в Україні: уряд розкрив план з 3 кроків
Джерело:  online.ua

У Міністерстві інфраструктури України розробили план з трьох етапів для відновлення руху транспорту, який зупинили через коронавірус COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію міністра Владислава Криклія у Telegram.

За його словами, дати введення кожного етапу необхідно узгодити з Міністерством охорони здоров'я.

"Транспорт виходитиме з карантину поетапно. До кінця тижня маємо узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу", - пояснив Криклій.

Перший етап плану передбачає запуск міського транспорту, однак не маршрутних таксі. Також відновлюється рух приміських маршрутів в одному районі, внутрішні авіарейси, частково й залізниця — йдеться про 50% електричок у години пік, 42 пари потягів дальнього сполучення "Інтерсіті" та "Нічний експрес".

Під час другого етапу відкривається автоперевезення між областями та за кордон, починають рух усі приміські поїзди, які працюють у світлий час доби, а також пасажирські потяги — окрім сезонних.

Третій етап — повне відновлення авіа- та залізничного сполучення на міжнародному рівні, зокрема й повернення сезонних потягів.

Наразі представники міністерства комунікують з авіаперевізниками та дипломатами. Це необхідно для визначення країн, які стануть першими у відновленні міжнародного сполучення.

Пасажирам та персоналу транспорту необхідно дотримуватись жорстких епідемічних правил — користуватися засобами індивідуального захисту, проводити температурний скринінг, дезінфекцію приміщень. На пасажирів чекатиме обмеження місць.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я розробили критерії, які необхідні для пом’якшення карантину в Україні. За словами міністра Максима Степанова, обраний сценарій дозволяє послаблювати обмеження не синхронно, а індивідуально у кожному регіоні. Наразі ці критерії повинен затвердити Кабмін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?