Відставка за правду: Трамп вирішив покарати ключових свідків по імпічменту
Категорія
Політика
Дата публікації

Відставка за правду: Трамп вирішив покарати ключових свідків по імпічменту

Відставка за правду: Трамп вирішив покарати ключових свідків по імпічменту
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп вирішив покарати ключових фігурантів справи щодо імпічменту, які свідчили проти нього. Він уже звільнив з Білого дому співробітника ради з нацбезпеки і експерта по Україні Олександра Віндмана і його брата Юджина, який служив в адвокатській службі адміністрації американського лідера, постпреда США при ЄС Гордона Сондленда. Про масові звільнення в Білому домі повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

"Сьогодні підполковника Олександра Віндмана видворили з Білого дому, де він покірно служив своїй країні і своєму президенту. Лейтенанта Віндмана попросили піти за те, що він говорив правду. У жодного американця немає ніяких питань про те, чому робота цієї людини завершена, чому у цієї країни тепер на одного солдата менше в Білому домі", - заявив адвокат Віндмана Девід Пресман.

Відомо, що під час слухань в Конгресі Віндман заявляв, що Трамп висував президенту Володимиру Зеленському недоречні вимоги під час липневої телефонної розмови, яка стала відправною точкою в розслідуванні щодо імпічменту. За його словами, "не було ніяких сумнівів" в тому, що Трамп хотів, щоб Україна розслідувала справу проти Джо Байдена в обмін на проведення двосторонньої зустрічі.

Сондленд безпосередньо брав участь в "тіньовий дипломатії", яка велася через адвоката Трампа Рудольфа Джуліані в обхід посольства США в Україні. У свідченнях перед Конгресом він заявляв, що Трамп вимагав від Зеленського "послугу за послугу", про що нібито знали всі. Також він розповів, що, на його думку, від Зеленського не було потрібно дійсно починати розслідування проти Байдена, а тільки зробити відповідну заяву.

Слід зазначити, що звільнення в Білому домі відбулися після того, як прессекретарка адміністрації президента США Стефані Грішем заявила, що Трамп радий, що спроба імпічменту позаду і що "ймовірно, хтось повинен заплатити за це".

Нагадаємо, Сенат США повністю виправдав Дональда Трампа в процесі імпічменту 5 лютого. В ході голосування сенатори відмовилися визнати Трампа винним за обома статтями - в зловживанні владою і в перешкоджанні роботі Конгресу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп доручив новому послу США в Росії якнайшвидше налагодити відносини з Москвою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?