Вихідні в 2020 році: як будуть відпочивати українці на свята
Категорія
Україна
Дата публікації

Вихідні в 2020 році: як будуть відпочивати українці на свята

Вихідні в 2020 році: як будуть відпочивати українці на свята
Джерело:  online.ua

В Україні затвердили календар вихідних на Новий рік і весь 2020 рік. На новорічні та різдвяні свята українців за традицією чекають канікули, та й протягом усього наступного року будуть випадати додаткові вихідні дні з нагоди державних свят. Як будуть відпочивати українці на свята в 2020 році - в матеріалі ONLINE.UA.

Вихідні на Новий рік 2020 та Різдво

На Новий рік 2020 українці відпочиватимуть чотири дні - з 29 грудня по 1 січня. Однак, понеділок і вівторок, 30 і 31 грудня, доведеться відпрацювати в попередні суботи - 21 і 28 грудня. За таким графіком Кабмін рекомендував здійснити перенесення робочий днів для підприємств з п'ятиденним графіком роботи.

Таким же чином уряд пропонує вчинити і з вихідними на Різдво 2020. У наступному році це велике церковне свято, яке вказано в календарі державних, випадає на вівторок. Щоб не розривати різдвяні канікули, пропонується перенести робочий понеділок, 6 січня, на наступну за ним суботу - 11 число. При такому перенесенні українці зможуть відпочивати з 4 по 7 січня включно.

Вихідні і державні свята 2020: офіційний календар

Крім новорічних і різдвяних свят у 2020 році в українців буде ще кілька додаткових вихідних. Згідно з календарем свят і перенесення робочих днів, затвердженим Кабміном, українці на свята відпочиватимуть за наступним графіком:

  • 9 березня (понеділок) - перенесення Міжнародного жіночого дня (8 березня в 2020 році випадає на неділю)

  • 20 квітня (понеділок) - перенесення Пасхи (в 2020 році випадає на неділю, 19 квітня)

  • 1 травня (п'ятниця) - День праці

  • 11 травня (понеділок) - перенесення Дня перемоги (в 2020 року 9 травня випадає на суботу)

  • 9 червня (понеділок) - перенесення Трійці (у 2020 році випадає на неділю, 8 червня)

  • 29 червня (понеділок) - перенесення Дня Конституції (28 червня випадає на неділю)

  • 24 серпня (понеділок) - День незалежності

  • 14 жовтня (середа) - День захисника України

  • 25 грудня (п'ятниця) - католицьке Різдво

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабінет міністрів схвалив святкування щорічно Дня батька. Відтепер День батька в Україні святкуватимуть щороку в третю неділю червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?