Викликає велике занепокоєння - Меркель записала екстрене звернення
Категорія
Політика
Дата публікації

Викликає велике занепокоєння - Меркель записала екстрене звернення

Викликає велике занепокоєння - Меркель записала екстрене звернення
Джерело:  online.ua

Весь світ вже другий місяць уважно спостерігає за ситуацією в Білорусі, де спалахнули масштабні протести після виборів президента, результати яких не визнають не тільки білоруси, а й багато країн Європи. 12 вересня в переддень Міжнародного дня демократії канцлерка Німеччини Ангела Меркель записала відео, в якому попередила режим Олександра Лукашенка, що продовжить підтримувати мирних демонстрантів в Білорусі, які з повною рішучістю виходять на вулиці на захист свободи і верховенства права. Вона підкреслила, що демократію в Білорусі вже розтоптали ногами і це викликає у неї занепокоєння. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу федерального уряду Німеччини.

"Ми бачимо в світі, як навіть авторитарні системи можуть бути економічно успішними і кидати нам виклик у багатьох областях - на шкоду основним правам, це не наш європейський шлях", - зазначила глава уряду Німеччини.

Меркель підкреслила, що в останні дні з великим занепокоєнням спостерігає за подіями в Білорусі, де "прагнення до демократії буквально розтоптано ногами".

"Ми всім серцем - разом з мирними демонстрантами. Захоплює те, з якою сміливістю і рішучістю вони виходять на вулиці на захист свободи і верховенства права", - додала Меркель.

Важливо нагадати, що раніше в команді Меркель допустили введення персональних санкцій проти Лукашенка, якщо він "не змінить курс" і не піде на діалог з опозицією. На даний момент Берлін активно працює з іншими державами ЄС над пакетом "білоруських" санкцій. При цьому, за даними ЗМІ, Лукашенко в списку санкцій поки не фігурує.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європарламент готує вкрай неприємний сюрприз Путіну через ситуацію в Білорусі. Там хочуть ввести санкції проти російських пропагандистів, що підтримують Лукашенка, щоб дохідливо пояснити Кремлю позицію Заходу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?