Вікно можливостей закриється — посол України в ЄС зробив попередження Зеленському щодо КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Вікно можливостей закриється — посол України в ЄС зробив попередження Зеленському щодо КСУ

Вікно можливостей закриється — посол України в ЄС зробив попередження Зеленському щодо КСУ
Джерело:  online.ua

Скандал, який розгорівся після рішення Конституційного суду України про скасування е-декларацій, не тільки не вщухає, а й створює дедалі більше проблем для українців та команди глави держави Володимира Зеленського. Так, нещодавно очільник представництва України в ЄС Микола Точицький під час онлайн-брифінгу з Брюсселя попередив офіційний Київ про те, що команда президента повинна врахувати рекомендації Венеційської комісії щодо розв’язання конституційної кризи, інакше це може негативно вплинути на стосунки з Європейським Союзом, інформує ONLINE.UA.

"Питання якісного завершення судової реформи є питанням номер один під час дискусій з ЄС. І якщо ми після важкої праці…не використаємо надану Венеційською комісією формулу, яким чином повернутися до декларування, я думаю, що вікно можливостей для нас закриється", — наголосив український посол.

За словами дипломата, з точки зору Європейського Союзу, без ефективної і якісної судової реформи будь-які досягнення в частині децентралізації, земельної реформи та інших галузях не будуть досконалими.

"Тому що судочинство є ефектним посередником на всіх рівнях. Я розумію, що ви очікуєте відповіді, чи не використають санкції проти нас, то для цього і є діяльність уряду і дипломатів, щоб цього не допустити. На даний момент про це навіть не варто говорити", — підкреслив Микола Точицький.

Варто звернути увагу на те, що представники КСУ після рішення Венеційської комісії опублікували заяву, у якій, серед іншого, пообіцяли врахувати зауваження та змінити стиль своїх рішень. Що важливо розуміти, Венеційська комісія оприлюднила вже два висновки у відповідь на звернення українського лідера Володимира Зеленського щодо конституційної кризи.

Нагадаємо, нещодавно суддя Конституційного Суду Ігор Сліденко публічно поскаржився на те, що закон про відновлення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції не передбачає захисту суддів від ймовірних зловживань НАЗК. Як стверджує представник КСУ, деякі депутати зможуть оскаржити окремі його норми.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ЄС нагадав офіційному Києву про термінову необхідність розв’язати проблему конституційної кризи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?