Виконали гігантське завдання: Іран шокував заявою про військових, що збили український літак
Категорія
Світ
Дата публікації

Виконали гігантське завдання: Іран шокував заявою про військових, що збили український літак

Виконали гігантське завдання: Іран шокував заявою про військових, що збили український літак
Джерело:  online.ua

Парламент Ірану зібрався на екстрене засідання, на якому вирішувалася доля військових, що збили український літак. Іранські парламентарії цинічно виступили на захист винних у трагедії, яка забрала життя 176 людей - вони заявили, що представники Корпусу вартових ісламської революції виконали гігантське завдання щодо захисту країни після того, як США вбили генерала Касема Сулеймані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mehr.

За даними джерела, на екстреному засіданні іранського парламенту прозвучало багато слів на захист військових КВІР, які взяли на собя повну відповідальність за збитий український літак.

"Ця помилка є величезною втратою, але вона не повинна стати підставою для того, щоб забувати про самопожертву КВІР, який протягом всієї своєї історії захищав нашу країну", - зокрема зазначив депутат Ахмад Аліреза Бейг.

Спікер парламенту Ірану Алі Ларіджані в свою чергу високо оцінив "прозорість і лояльність сил КВІР". Він подякував військовим за те, що зізналися в ударі по українському літаку.

"Воістину, КВІР виконав гігантське завдання по нападу на військові бази США у відповідь на вбивство генерал-лейтенанта Сулеймані. І іранський парламент не готовий завдати якоїсь шкоди духу хоробрості КВІР. Протистоячи глобальній зарозумілості, ми підтримали лідера ісламської революції нашими єдністю і дружбою та чинитимемо опір з нашої максимальною силою", - сказав Ларіджані.

Нагадаємо, напередодні в Ірані офіційно визнали, що збили український літак ракетою ППО і назвали винного у трагедії. Ним став оператор ППО, який самостійно прийняв рішення про удар за п'ять секунд. Він прийняв пасажирський літак МАУ за "ворожий об'єкт" і без узгодження запустив ракету з української Boeing 737, на борту якого летіло 176 осіб - всі вони загинули.

Іранська влада назвала удар ракетою по українському літаку "ненавмисною помилкою". Вона заявила, що трагедія стала наслідком кризи, що виникла через "авантюризму США". У Держдепі США відреагували на звинувачення. Там переконані, що Іран навмисно збив Боїнг-737 авіакомпанії МАУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху звинуватив Іран в зухвалій брехні  про авіакатастрофу МАУ. Він вважає, що іранська влада спочатку знала, що збила український літак, але навмисне мовчала про це всі дні, щоб обдурити весь світ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?