Викрити і покарати — Аваков відреагував на провокацію щодо угорських українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Викрити і покарати — Аваков відреагував на провокацію щодо угорських українців

Викрити і покарати — Аваков відреагував на провокацію щодо угорських українців
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков оперативно відреагував на новий скандал, який сколихнув Україну та пообіцяв, що влада жорстко переслідуватиме нацистів та екстремістів, які під личиною патріотів несуть загрозу її громадянам. Зазначимо, що йдеться про відео, яке нещодавно опублікували на YouTube: на ньому невідомий у чорній масці на фоні начебто вказівника міста Берегове та прапора "Правого сектора", погрожує угорцям, які мають подвійне громадянство. Арсен Аваков особисто пообіцяв розібратися з цим інцидентом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайти МВС та Національної поліції України.

"Українська держава жорстко переслідуватиме нацистів та екстремістів, які рядяться у патріотів і несуть загрозу нашим громадянам. Провокатори, які погрожують українцям угорського походження, – це вороги держави. Прикладемо всі зусилля, щоб їх викрити і покарати. Україна захистить своїх громадян від екстремістів, навіть якщо провокацію погрозами влаштовано спецслужбами ворожої країни. Україна – наш спільний дім. Тільки разом будемо сильніші", — наголосив очільник МВС.

Варто звернути увагу на те, що деякі місцеві медіа поширили це відео із заголовками на кшталт "активіст "Правого сектору" погрожував угорцям Закарпаття".

Глава Національної поліції Ігор Клименко також виступив з окремим коментарем з цього приводу. За його словами, поліцейські уважно переглянули відео і наразі проводять заходи для встановлення та затримання провокаторів.

"Розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України доручено слідчому управлінню поліції Закарпаття. За розпалювання національної ворожнечі та ненависті передбачено покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі", — йдеться в повідомленні Національної поліції України.

Також 1 грудня стало відомо, що на Закарпатті СБУ перевіряє інформацію щодо можливих ознак протиправної діяльності депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, які під час прийняття присяги виконали національний гімн Угорщини.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо про новий конфлікт Угорщини, Польщі та ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?