"Він готує відповідь РФ": представник ЄС детально розповів про переговори із Зеленським
Категорія
Світ
Дата публікації

"Він готує відповідь РФ": представник ЄС детально розповів про переговори із Зеленським

"Він готує відповідь РФ": представник ЄС детально розповів про переговори із Зеленським

Європейський комісар Йоганнес Ган детально розповів свої переговори із новообраним президентом Володимиром Зеленським, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами представника ЄС, його переговори із Зеленським тривали більше ніж півтори години і виявилися "дуже цікавими". Коментуючи свої враження від майбутнього українського президента, він передусім зупинився на враженнях щодо його робочих мов.

"Перш за все, можу підтвердити, що він говорить англійською. А по-друге – сам я цього не зрозумів, але наш перекладач запевнив мене, що він також говорить українською, хоча це ставилося під сумнів", - розповів Йоганнес Ган.

 Він додав, що виходячи з усіх заяв Зеленського, той "підтримує європейський вектор".

"Відчувається, що для новообраного президента було важливо продемонструвати свою незалежність від олігархічної системи", - зауважив також єврокомісар.

Відповідаючи на запитання про ставлення Зеленського до Росії, Ган уникнув конкретики, але запевнив, що дії РФ для майбутнього президента України – неприйнятні. Це стосувалося, зокрема, нещодавнього рішення про роздачу паспортів РФ на Донбасі.

"Він розуміє, що це неприйнятно, це виклик для нього. Мені здалося, що він готує адекватну відповідь Росії на це", - додав комісар.

Як повідомляв ONLINE.UА, перший президент України  Леонід Кравчук дав декілька порад новообраному президентові Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?