Він марив F-16-ми в українському небі. Ігнат поділився спогадами про загиблого пілота Джуса
Категорія
Україна
Дата публікації

Він марив F-16-ми в українському небі. Ігнат поділився спогадами про загиблого пілота Джуса

Він марив F-16-ми в українському небі. Ігнат поділився спогадами про загиблого пілота Джуса
Джерело:  online.ua

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат поділився спогадами про пілота Андрія "Джуса" Пільщикова, який загинув 25 серпня під час авіакатастрофи на Житомирщині.

Джерело: Юрій Ігнат

Ігнат розповів про Андрія "Джуса" Пільщикова

"Juice" розповідав мені геть про все на світі, що стосується авіації та ЗРВ, писав тисячі повідомлень у месенджери. Дивно, але я вже якось звик до його прискіпливих зауважень. Як тепер без цього? – пише Ігнат.

Він зазначив, що Андрій Пільщиков був не просто пілотом, а молодим офіцером з мега знаннями і мега талантом.

Це був чудовий комунікатор, він був рушієм реформ в авіації Повітряних Сил, учасником багатьох проектів. Я часто підтримував його шалені ідеї, які давали неймовірний результат! Майор Андрій Пільщиков присвятив своє коротке, але дуже яскраве життя бойовій авіації, він марив F-16-ми в українському небі! І він зробив величезну роботу щодо цього питання.

Ігнат нагадав, що минулого року Андрій зустрічався з американськими урядовцями та розповідав про нагальні потреби Повітряних Сил.

Також він був постійно на зв’язку з каліфорнійськими пілотами та був головним рушієм адвокаційної групи із просування багатьох рішень по F-16.

За час війни він дав десятки інтерв’ю західним медіа, бо добре знав англійську, а головне – предмет розмови, те, про що можна і треба говорити для України! Ви навіть уявити не можете, як він хотів літати на F-16… І коли американські літаки уже фактично на горизонті, він на них не політає…Але за нього це зроблять його побратими, вони завзято воюватимуть за всіх пілотів, яких забрала ця клята війна! Ти був більше, ніж друг! Спочивай, ти і так багато зробив для нас…

На Житомирщині загинули троє українських льотчиків

25 серпня на Житомирщині під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Усі троє пілотів загинули, серед загиблих був відомий пілот 40-ї бригади тактичної авіації на позивний “JUICE”.

ДБР заявило, що розслідує обставини зіткнення двох літаків.

Особлива увага буде приділена вивченню технічного стану літаків, дотриманню правил підготовки до польотів. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику "чорних ящиків", – йдеться у повідомленні.

Президент Володимир Зеленський висловив співчуття щодо загибелі пілотів і зазначив, що будуть з’ясовані всі обставини авіакатастрофи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?