Він мститься: екс-консультант Кремля назвав головну мету Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Він мститься: екс-консультант Кремля назвав головну мету Путіна

Він мститься: екс-консультант Кремля назвав головну мету Путіна
Джерело:  online.ua

Колишній піар-консультант Кремля, британський журналіст Ангус Роксборо стверджує, що покращення відносин між Росією і Заходом навряд чи можливе, доки Володимир Путін залишається при владі. За словами аналітика, колись Путін вірив, що майбутнє Росії – у Європі. Але Захід не прийняв його, і зовнішня політика російського лідера стала "відкрито ворожою".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Журналіст згадує відому фразу Путіна про те, що терористів потрібно "мочити в сортирі", а також зауважує, що війна з чеченськими сепаратистами "забрала життя десятків тисяч цивільних". Західні лідери були "нажахані його жорстокістю в Чечні і першими ознаками його схильності до авторитаризму". Тому, не дивлячись на "відкрито прозахідну" позицію Путіна та його заяви про те, що майбутнє Росії – в Європі, зближення із Заходом не відбулося.

"Фатальна помилка Путіна, як я уявляю, полягала в його повній нездатності побачити протиріччя між нещадною автократією у себе вдома і цінностями західної цивілізації, прихильність до яких він (принаймні, на той час) показував на словах. Хтось сперечатиметься, що він ніколи не був всерйоз прозахідним, що його дружні жести були прикриттям для таємних мотивів і планів з досягнення світового панування у дусі КДБ. Але я вважаю, це помилка. Коли я працював консультантом Кремля, на початку правління Путіна, я часто зустрічався з високопосадовцями і я не сумніваюсь, що вони вважали себе "західними" і навіть демократами", - пише журналіст.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кремль оголосив власну версію переговорів Зеленського та Путіна. Російська сторона вирішила вимагати від Києва припинення обстрілів, хоча  приводом для бесіди стала  провокація окупантів, що призвела до втрат у ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?