Він наказав заразити країну коронавірусом - світ сколихнув новий резонансний скандал
Категорія
Світ
Дата публікації

Він наказав заразити країну коронавірусом - світ сколихнув новий резонансний скандал

Джерело:  online.ua

Президент Венесуели Ніколас Мадуро виступив з черговою резонансною заявою - він накинувся із гучними звинуваченнями на колумбійського лідера Івана Дуке, заявивши, що останній робив усе можливе, аби заразити республіку коронавірусом. Своєю думкою він поділився під час виступу в Каракасі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Сьогодні вірус був виявлений у 67 венесуельців, які повернулися з Колумбії і Бразилії. <...> Вони в'їжджають в країну і заражають її, як цього хоче (президент Колумбії) Іван Дуке. Він наказав зробити все можливе, щоб заразити Венесуелу", - озвучив свої звинувачення Ніколас Мадуро.

Окрім того, він почав стверджувати, що венесуельцям, які поверталися в країну, колумбійці дарували "сумки з кексами".

"Вони кажуть, що виїхали здоровими з Калі, Боготи, Медельїна, що вони ні з ким не спілкувалися, тільки зі своїми венесуельськими сім'ями, тому вони припускають, що їх заразили в автобусах", - розповідає президент Венесуели.

Варто звернути увагу на те, що про перші випадки зараження коронавірусом у республіці стало відомо 13 березня. Зразу ж у країні був оголошений режим надзвичайного стану, а 17 березня Мадуро ввів карантин на всій території Венесуели. Згідно з останніми даними університету Джона Хопкінса, в країні зафіксували 824 випадки зараження, 10 людей померли, 262 особи змогли перемогти хворобу. Що важливо розуміти, ще декілька місяців Мадуро заявив про розрив усіх відносин з Колумбією і назвав президента країни "дияволом з обличчям ангела".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нещодавно радник американського лідера Дональда Трампа Пітер Наварро почав запевняти міжнародну спільноту, що КНР приховувала інформацію про хворих на коронавірус і водночас дозволила своїм туристам розповсюдити його по всьому світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?