Він намагався використати Зеленського - у США шокували новим зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Він намагався використати Зеленського - у США шокували новим зізнанням

Він намагався використати Зеленського - у США шокували новим зізнанням
Джерело:  online.ua

Скандал, який розгорівся після чуток про тиск влади США на Україну, продовжує набирати обертів. Тиждень тому ексрадник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон у своїх мемуарах підтвердив, що американський лідер безпосередньо пов’язав виділення військової допомоги офіційному Києву з отриманням компромату на своїх політичних конкурентів. Заява політика була жорстко розкритикована самим Дональдом Трампом, який назвав Болтона дурнем, а також главою Держдепу США Майком Помпео. Однак погрози з боку Білого дому Джона Болтона не зупинили, адже 23 червня він офіційно заявив, що Дональд Трамп намагався домогтися від команди українського лідера Володимира Зеленського розслідування щодо свого політичного суперника Джозефа Байдена. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телекомпанію Fox News.

Варто зазначити, що розмова Болтона із журналістами була присвячена виходу в світ мемуарів Болтона "Кімната, де це сталося: Мемуари Білого дому" (The Room Where It Happened: A White House Memoir).

"Судячи за моїх спостережень, президент Трамп використовував в Україні владні повноваження, щоб сприяти своїм власним політичним цілям", - заявив колишній радник та додав, що Трамп неодноразово тиснув на Зеленського.

За його словами, "були дії, які викликають жаль, не всі з яких були б підставою для імпічменту". Окрім того, Болтон поскаржився, що демократи, які виступали за імпічмент Трампа, "взяли на озброєння стратегію, яка явно вела до невдачі, оскільки вони переслідували насамперед свої вузькополітичні цілі". Як відомо,  Сенат США на початку лютого завершив судовий процес проти Трампа у справі України, визнавши його невинним за обома статтями у процесі імпічменту.

Дональд Трамп вважає, що його колишній радник з національної безпеки Джон Болтон має потрапити до в'язниці за публікацію своїх мемуарів про роботу Білого дому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Болтон вважає Путіна краще Трампа. На думку Болтона, Путін — розумний і жорсткий політик, який не бачить в Трампі суперника, але очільник Білого дому вважає інакше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?