Він не зникне: відомий епідеміолог назвав головну помилку країн у боротьбі з COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Він не зникне: відомий епідеміолог назвав головну помилку країн у боротьбі з COVID-19

Він не зникне: відомий епідеміолог назвав головну помилку країн у боротьбі з COVID-19
Джерело:  online.ua

На думку головного епідеміолога Швеції Андерса Тегнелла, коронавірус COVID-19 не зникне з планети — як вважають у багатьох країнах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на wprost.

Відомий експерт виступив під час віртуальної конференції аналітичного центру German Marshall Fund. За його словами, головна помилка — в очікуванні того, що інфекція зникне, якщо довести кількість хворих до нуля. Людство вже не позбудеться її.

Тегнелл розповів, що Швеція — одна з небагатьох країн, які не ввели жорстких обмежень через пандемію. Утім, це не означає, що шведи живуть у звичному режимі — трафік Стокгольма знизився вдесятеро, а вулиці міст та містечок — спустіли.

"Я не думаю, що цей вірус коли-небудь зникне. Деякі країни, схоже, проводять політику, засновану на припущенні, що, якщо вони вилікують усі випадки в країні, вони назавжди позбудуться від вірусу. Я так не думаю", - пояснив свою точку зору експерт.

Він зазначив, що COVID-19 може стати причиною нових епідемій у майбутні роки. Вони можуть стати аналогом сезонного грипу.

Нагадаємо, поширення COVID-19 почалося з китайського Уханя. Влада країни заблокувала на карантин усю провінцію Хубей, закрила кордони й тимчасово припинила усе пасажирське сполучення між містами. Жорсткі обмеження почали послабляти лише у квітні.

Іншими осередками епідемії стали Сполучені Штати — наразі "лідер" за кількістю жертв та випадків, а також Італія, Іспанія, Південна Корея, Іран та інші країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда вчених з Великої Британії, Німеччини та Італії встановили, що коронавірус COVID-19 може провокувати пневмонію двох різних типів. На думку фахівців, це говорить про необхідність пошуку різних шляхів лікування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?