Він постійно злив Трампа: голова Нацрозвідки США іде у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Він постійно злив Трампа: голова Нацрозвідки США іде у відставку

Він постійно злив Трампа: голова Нацрозвідки США іде у відставку
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп повідомив про відставку глави Національної розвідки Дена Коутса. Він вже знайшов йому заміну - конгресмена-республіканця з Техасу Джона Реткліффа, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Мені приємно повідомити, що я висуваю високоповажного конгресмена Джона Реткліффа з Техасу на посаду директора Національної розвідки", - написав Трамп у Twitter в неділю.

Очільник Білого дому зауважив, що Коутс залишить свою посаду 15 серпня 2019 року. Джон Реткліфф вважається одним із завзятих захисників Дональда Трампа.

"Коутс неодноразово злив Трампа, надаючи небажані оцінки щодо Росії, Північної Кореї та інших питань. Проте його відставка не стала несподіванкою, оскільки раніше він натякав на цей крок. Відставка Коутса стане відходом ще одного чиновника, який не боявся суперечити Дональду Трампу. Натомість Реткліфф, якщо його затвердить Сенат, дотримуватиметься позиції, яка більше співпадатиме з думкою президента", - пише The New York Times.

Варто зазначити, що Реткліфф, колишній прокурор, підтримав теорії Трампа про розслідування російського втручання у вибори і влаштував жорсткий допит колишньому спеціальному прокурору Мюллеру на слуханнях у Конгресі минулого тижня.

Як повідомляв ONLINE.UА, колишній віце-президент США Джо Байден, який оголосив про своє бажання балотуватися у 2020 році,  заявив, що наміри особистого адвоката президента Трампа приїхати в Україну,  щоб домогтися початку розслідування щодо компанії "Бурісма", є неприйнятними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?